Nyheter Overenskomst for bemanningsbransjen på plass
Overenskomst for bemanningsbransjen på plass PDF Skriv ut E-post
tirsdag 23. mars 2010 23:00

LO og NHO har blitt enige om en midleritidig overenskomst for bemanningsbransjen. Den midlertidige avtalen gjelder fra 1. mai 2010 og fram til EUs vikarbyrådirektiv er implementert i norsk lov.

Det har vært flere forhandlingsmøter mellom partene og høsten 2009 laget LO en overenskomstskisse som ble oversendt til NHO med ønske om en snarlig avklaring. Etter ny runde med møter ble LO og NHO enige om følgende:

• Prinsippavtalen for bemanningsbransjen er midlertidig og har status som overenskomst. Avtalen forutsetter å gjelde til vikarbyrådirektivet er implementert i norsk rett.
• Hovedavtalen LO/NHO gjøres gjeldende som del 1.
• Alle de faste bilagene mellom LO-NHO gjøres gjeldende (inklusiv AFP).
Les mer om avtalen på elogit.no.

LO deltar på Earth Hour
Lørdag 27. mars klokken 20.30 slukker LO lyset i én time for klimaet, og deltar dermed i den verdensomspennende symbolske markeringen Earth Hour.

I år arrangeres Earth Hour for andre gang i Norge. Første gang, i 2009, ble en suksess. 1,7 millioner nordmenn over 15 år, 107 byer, 201 bedrifter, 120 organisasjoner og over 100 skoler deltok. Les mer om kampanjen på elogit.no

EL & IT Forbundet oppfordrer medlemmene til å delta!

Kraftforsyning ute av kontroll?
”Norge er selvforsynt med rimelig og miljøvennlig vannkraft. Likevel har deler av landet en svært anstrengt forsyningssituasjon.” Slik åpner forbundsstyrets uttalelse vedtatt 18. mars 2010. Les hele uttalelsen på hjemmesida vår.

Påskestengt på forbundskontoret
Forbundskontoret holder stengt hele påskeuka fra mandag 29. mars til og med mandag 5. april. Vi ønsker alle medlemmer og tillitsvalgte en riktig god påske!

 

Nyhetsbrev