Nyheter Nordisk nettverkskonferanse for energibransjen
Nordisk nettverkskonferanse for energibransjen PDF Skriv ut E-post
onsdag 07. april 2010 10:21

16-18. april avholdes Nordisk Nettverkskonferanse 2010 i Drammen. Konferansens formål er å vedlikeholde og utvikle nettverket mellom lokale tillitsvalgte og ansatte i forbundene innen energibransjen i Norden.

Fredag er temaet HMS i energibransjen med systemeksempler fra Sverige, v/Sven Olof Lång fra Svensk Energi. Lørdag er hovedtemaet tilstanden i de nordiske nettene/overføringer, ved Statnetts informasjonsdirektør Tor Inge Akselsen.

Invitasjon og program.
Bruk grafiske bedrifter med tariffavtale!
Fellesforbundet oppfordrer alle om å gjøre innkjøp av trykksaker, emballasje og grafiske tjenester i organiserte bedrifter. Dette sikrer at vi støtter opp om seriøse arbeidsplasser, med arbeidsgivere som verdsetter sine ansatte og har respekt for spillereglene i arbeidslivet. Bruker du bedrifter uten tariffavtale, kan du bidra til å støtte useriøse bedriftsledere, ofte med arbeidsbetingelser som ikke tåler dagens lys.

Forbundet har laget en oversikt over organiserte bedrifter i Oslo og Akershus. Oversikten oppdateres jevnlig og ligger på avdelingens hjemmeside: www.fellesforbundet.no/avd850
Fellesforbundet har også en oversikt over hoteller med tariffavtaler.

Nettside om AFP er klar
NAV sender ut brev til mange tusen framtidige pensjonister om muligheten for å ta ut fleksibel pensjon. Ny APF innføres fra 1. januar 2011 sammen med ny alderspensjon i Folketrygden. Arbeidstakere i jobb født i 1945 – 1948 kan få ulik pensjon enten om de velger 2010 eller 2011 som uttaksår. Det er viktig at den enkelte setter seg inn i mulighetene og velger det som er riktig for dem.

LO har laget en ”samleside” om ny AFP på www.lo.no/nyafpp med diverse informasjon og materiell til nedlasting, og mer informasjon blir lagt ut etter hvert.
Møtedatoer 2010 for landsstyret og forbundsstyret
Forbundsstyret har gjort unna to møter i vårsesjonen. Neste møte er 6. mai og deretter er det 22. juni, 19. august, 23. september, 21. oktober, 24. november og 2. og 3. desember.
Landsstyret har ett møte inneværende år og det er fastsatt til 25. og 26. november.


Ny i likestillingsutvalget
Stina Christofersen, BKK, er ny i forbundets Likestillingsutvalg etter at Mona Andreassen trakk seg i fjor. Endringen er godkjent av landsstyret.

 

Nyhetsbrev