Info Tillitsvalgt Generell info Meklingen i kommunesektoren er brutt sammen
Meklingen i kommunesektoren er brutt sammen PDF Skriv ut E-post
torsdag 24. mai 2012 12:52

Streiken er en realitet

Meklingen i kommunesektoren endte med brudd torsdag morgen. Det blir derfor streik i kommunene fra arbeidstidens begynnelse i dag.
 

 -       Vi har forhandlet og meklet i flere uker uten at det er kommet reelle tilbud fra arbeidsgiversiden, sier Jan Davidsen, leder for LO Kommunes forhandlingssammenslutning.

 -       Vi har ikke fått respons på noen av kravene våre. Avstanden er for stor og etter å ha meklet fire timer på overtid, uten å ha fått forslag til en skisse som vi kunne godta, så er streiken et faktum, sier Davidsen.

 Davidsen sier at LO Kommunes krav om rettferdige og moderate lønnstillegg, betydelig økning i helgetilleggene og like lønns- og pensjonsvilkår for innleide arbeidstakere som for fast ansatte, burde det vært mulig for arbeidsgiver å godta. LO Kommune har hele tiden vært opptatt av å få til et oppgjør som sikrer kjøpekraft, kvalitet og rekruttering. - Det er underlig at KS ikke vil bidra. LO Kommunes krav er moderate og på linje med det som er blitt resultatet i andre sektorer, sier Jan Davidsen.  

 De første kravene ble lagt fram for arbeidsgiverne før påske og forhandlingene ble gjenopptatt i midten av april – uten at reelle tilbud fra KS hadde blitt framsatt før bruddet den 27. april. Det første meklingsmøtet var den 2. mai.

 -       Det betyr at kommunesektoren har vært i mekling i ganske nøyaktig tre uker uten at vi har blitt forelagt konstruktive forslag eller skisser, sier Davidsen. Han er skuffet over prosessen og mener dette skaper unødvendig stor usikkerhet for de flere hundretusen ansatte i kommunene.

 For mer informasjon:

Tone Zander, 908 55 063 eller Kari-Sofie Jenssen, 916 53 076

 

Nyhetsbrev